Arama
En son konular
Sosisli Karnıyarık Böreği
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Sosisli Karnıyarık Böreği
MALZEMELER:
4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kadar salça
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için
yumurta sarısı,
çörekotu
YAPILIŞI:
Önce içini hazırlıyoruz.Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın .Baharatları ,tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin.Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun.Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün.İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bu yufka bitince kalanları da aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin
(Pastacı kız)
4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kadar salça
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için
yumurta sarısı,
çörekotu
YAPILIŞI:
Önce içini hazırlıyoruz.Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın .Baharatları ,tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin.Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun.Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün.İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bu yufka bitince kalanları da aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin
(Pastacı kız)
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
Geri: Sosisli Karnıyarık Böreği
:lovee:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen