Arama
En son konular
Midye Baklava
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Midye Baklava
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
Hamuru İçin:
►1 Yumurta
►1 Çay bardağı sıvı yağ
►1 Çay bardağı süt
►1/2 limon suyu
►1 Paket kabartma tozu
►Aldğı kadar un
İçi İçin:
►200 gram ceviz içi
Üzerine Dökmek için:
►150 gram tereyağ
►1 Çay bardağı sıvı yağ
Açmak İçin:
►1 Paket nişasta
►Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
►3,5 Su bardağı şeker
►3,5 Su bardağı su
►1 Dilim limon
midye baklava
Midye Baklava Tarifi:
Şerbeti, su ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. 20 dakika kadar derin bir kabın içerisine un hariç malzemeleri ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 20 bezeye bölün. Bu bezelerin üzerini kapatın. Yaklaşık 15 dakika dinlensin. Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır. Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Onar onar üst üste dizilip tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açın. Rulo olarak sardıktan sonra birer parmak
kalınlığında dilimleyin ve yan çevrin. Merdaneyle hafif bastırtarak az da olsa açın. Ortasına ceviz koyun ve uç kısmı bastırarak kapatın. Eritilen tereyağını, kaşıkla hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün. 170 derece fırında hafif kızarana kadar piştikten sonra fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı gidince ılık şerbet dökün. Tatlı sıcak, şerbet ılık olmalı. Midye tatlısı antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.
Not: Gıda boyası ve birkaç damla su ile renklendirebilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru İçin:
►1 Yumurta
►1 Çay bardağı sıvı yağ
►1 Çay bardağı süt
►1/2 limon suyu
►1 Paket kabartma tozu
►Aldğı kadar un
İçi İçin:
►200 gram ceviz içi
Üzerine Dökmek için:
►150 gram tereyağ
►1 Çay bardağı sıvı yağ
Açmak İçin:
►1 Paket nişasta
►Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
►3,5 Su bardağı şeker
►3,5 Su bardağı su
►1 Dilim limon
midye baklava
Midye Baklava Tarifi:
Şerbeti, su ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. 20 dakika kadar derin bir kabın içerisine un hariç malzemeleri ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 20 bezeye bölün. Bu bezelerin üzerini kapatın. Yaklaşık 15 dakika dinlensin. Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır. Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Onar onar üst üste dizilip tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açın. Rulo olarak sardıktan sonra birer parmak
kalınlığında dilimleyin ve yan çevrin. Merdaneyle hafif bastırtarak az da olsa açın. Ortasına ceviz koyun ve uç kısmı bastırarak kapatın. Eritilen tereyağını, kaşıkla hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün. 170 derece fırında hafif kızarana kadar piştikten sonra fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı gidince ılık şerbet dökün. Tatlı sıcak, şerbet ılık olmalı. Midye tatlısı antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.
Not: Gıda boyası ve birkaç damla su ile renklendirebilirsiniz.
Geri: Midye Baklava
Gorunumu super gorunuyor,cok tesekkurler edim
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: Midye Baklava
insaAllah,su son gunlerde baya yorgunum her sey gozumde buyuyor nedense galiba hic uyumadigimdan,sahura kadar oturuyoruz sabah
namazini saat 4 gibi kilip ondan sonra yatiyoruz tabii buda bizi etkiliyor
namazini saat 4 gibi kilip ondan sonra yatiyoruz tabii buda bizi etkiliyor
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: Midye Baklava
aynı durum perim sinirler yıpranıyor saatler değişince uyku ramazanda sabahları oda ne kadar uyuyabilirsek seslerden ;)
Geri: Midye Baklava
bizde de durum aynı,sahura kadar oturuyoruz,sabah namazından sonra yatıyoruz,eşim için zor oluyor,Rabbim veriyor kolaylığını:muck:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen