Dostluklar Daimdir...


Join the forum, it's quick and easy

Dostluklar Daimdir...
Dostluklar Daimdir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
SADRAZAM LOKUMU EmptyCuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim

» Kremşantili Kek
SADRAZAM LOKUMU EmptyC.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
SADRAZAM LOKUMU EmptyCuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
SADRAZAM LOKUMU EmptyPtsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
SADRAZAM LOKUMU EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
SADRAZAM LOKUMU EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
SADRAZAM LOKUMU EmptyPerş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
SADRAZAM LOKUMU EmptyÇarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
SADRAZAM LOKUMU EmptySalı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

SADRAZAM LOKUMU

4 posters

Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından edi C.tesi Nis. 28, 2012 10:18 am

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt

Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6337
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty Geri: SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından peri C.tesi Nis. 28, 2012 10:42 am

alkıss alkıss alkıss alkıss alkıss alkıss alkıss alkıss :D
Super tam Cooking Class'im icin bir tarif en kisa zamanda deneyip sizlerle paylasirim insaAllah, coookkkk tesekkurler edimmmm :muck:
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty Geri: SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından edi C.tesi Nis. 28, 2012 8:14 pm

Rica ederim Perim bende ilk gördüğüme aklıma sen geldin gerçekten kolay ve lezzetli görünüyor.yapınca senden o güzel fikirlerini de alırız inşaallah alkıss
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6337
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty Geri: SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından peri Paz Nis. 29, 2012 9:23 am

InsaAllah canim :okey:
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty Geri: SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından aysen Paz Nis. 29, 2012 9:32 pm

Sağol canım :muck:
aysen
aysen

Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SADRAZAM LOKUMU Empty Geri: SADRAZAM LOKUMU

Mesaj tarafından zuhal Paz Nis. 29, 2012 9:44 pm

gercekten harika görünüyor :yemek:
zuhal
zuhal

Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz