Arama
En son konular
SADRAZAM LOKUMU
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
SADRAZAM LOKUMU
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
Geri: SADRAZAM LOKUMU
:D
Super tam Cooking Class'im icin bir tarif en kisa zamanda deneyip sizlerle paylasirim insaAllah, coookkkk tesekkurler edimmmm :muck:
Super tam Cooking Class'im icin bir tarif en kisa zamanda deneyip sizlerle paylasirim insaAllah, coookkkk tesekkurler edimmmm :muck:
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: SADRAZAM LOKUMU
Rica ederim Perim bende ilk gördüğüme aklıma sen geldin gerçekten kolay ve lezzetli görünüyor.yapınca senden o güzel fikirlerini de alırız inşaallah
Geri: SADRAZAM LOKUMU
InsaAllah canim :okey:
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: SADRAZAM LOKUMU
Sağol canım :muck:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
Geri: SADRAZAM LOKUMU
gercekten harika görünüyor :yemek:
zuhal- Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen