Arama
En son konular
Bayram Tatlıları
+4
zuhal
smerhaba
aysen
edi
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Bayram Tatlıları
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Ev Baklavası
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
malzemeler:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
içi:
250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
hazırlanması:
1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Ev Baklavası
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
malzemeler:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
içi:
250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
hazırlanması:
1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Geri: Bayram Tatlıları
Şekerpare
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
malzemeler:
şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
malzemeler:
şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Geri: Bayram Tatlıları
Bülbül Konağı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
şerbet:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon
şerbeti hazırlayıp soğutun. geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın. açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. hafif yağlanmış tepsye dizin. üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
şerbet:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon
şerbeti hazırlayıp soğutun. geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın. açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. hafif yağlanmış tepsye dizin. üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
Geri: Bayram Tatlıları
Ekmek Kadayıfı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su
Şurubu:
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne:
2 lüle kaymak
YAPILIŞI
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.
Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.
Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.
Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su
Şurubu:
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne:
2 lüle kaymak
YAPILIŞI
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.
Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.
Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.
Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.
Geri: Bayram Tatlıları
Hepsi harika tatlar çok sağol edim :lovee:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
Geri: Bayram Tatlıları
bir de yapip yediren olsaydi.ahhh
smerhaba- Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10
Geri: Bayram Tatlıları
gercekten süper tatlilar
cok sagol edim
cok sagol edim
zuhal- Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya
Geri: Bayram Tatlıları
smerhaba demiş ki: bir de yapip yediren olsaydi.ahhh
Canım istediğn tatlı olsun ben yaparım sana :166:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
Geri: Bayram Tatlıları
saol..isi usengeclige vuruyorum.birde usenmesem kac kilo olacagim acaba?
smerhaba- Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10
Geri: Bayram Tatlıları
süperrr
AYŞEGÜL @IŞIL @ZEYNEP NAS- Mesaj Sayısı : 753
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 41
Nerden : istanbul
Geri: Bayram Tatlıları
edi şu bülbül konağı nefis görünüyor ama çok zor... off, olsa da yesek :hmmm:
hhale- Mesaj Sayısı : 118
Kayıt tarihi : 11/11/10
Geri: Bayram Tatlıları
Offf Offf Offf suppppeeerrrrr kalorisi olmasa daha iyi olacak ama :yemek: :hmmm:
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: Bayram Tatlıları
ahçılık kursuna gıttım 4 ay boyunca sertıfıka alıcam 2 gun sonra hocamız bır ev baklavası yaptıydı bayram için ayy muthıştı yanı
derya_alada- Mesaj Sayısı : 29
Kayıt tarihi : 22/12/10
Yaş : 36
Geri: Bayram Tatlıları
MasaAllah ne kadar guzel, yaptiklarini bizimle payasirmisin Deryacigim
bu arada bu bayram 2 tepsi baklava yapip kizimin okuluna goturecegim
insaAllah onlarda bilsin bayramimiz oldugunu degilmi ama :okey: :D
bu arada bu bayram 2 tepsi baklava yapip kizimin okuluna goturecegim
insaAllah onlarda bilsin bayramimiz oldugunu degilmi ama :okey: :D
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: Bayram Tatlıları
Bekliyoruz canım :muck:
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 59
Nerden : İSTANBUL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen