Dostluklar Daimdir...


Join the forum, it's quick and easy

Dostluklar Daimdir...
Dostluklar Daimdir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
GEVREK SIMIT EmptyCuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim

» Kremşantili Kek
GEVREK SIMIT EmptyC.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
GEVREK SIMIT EmptyCuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
GEVREK SIMIT EmptyPtsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
GEVREK SIMIT EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
GEVREK SIMIT EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
GEVREK SIMIT EmptyPerş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
GEVREK SIMIT EmptyÇarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
GEVREK SIMIT EmptySalı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

GEVREK SIMIT

5 posters

Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından peri Cuma Kas. 18, 2011 10:00 am

8 Bardak un
1 Kare Yas maya ( yada 7 g kuru maya)
1/4 Bardak ilik su
2.5 Tatli kasigi Tuz
1000 ml ilik su
Disina surmek icin
1 Cay bardagi Pekmez
1 Su bardagi Sicak su
Bolca Susam

Hamuru mayalandirmak icin once mayamizi 1/4 bardak ilik su ile kabartalim. Un ve tuzu karistirip icine mayali karisimi ve yavasca ilik suyumuzu ekleyelim. Dikkat edin, kulak memesi olmasi gerekiyor. Cok fazla su gelebilir yavasca dokelim..

Hamuru 15 -30 dakika ilik yerde mayalandiralim ( cok fazla mayalanmamasina dikkat edin).
Pekmez ve sicak suyu karistiralim kase icine alalim. Susami duz bir tepsi icine bolca dokelim, hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparip tezgah uzerinde 25-30 cm uzunlugunda cubuk yapip uclarini birlestirelim. Sicak pekmezli suya bulayip ve susamla etrafini kapladikdan sonra 425F-220C isitilmis firinda 15 dakika kadar yada uzerleri ve alti kizarincaya kadar pisirelim.
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından edi Cuma Kas. 18, 2011 11:05 am

alkıss :yemek: ellerine sağlık perim teşekkürler bu biraz daha farklı evet hepsini denemek gerek :sirin:
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6325
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından aysen Cuma Kas. 18, 2011 8:23 pm

Teşekkürler canım.
aysen
aysen

Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından zuhal Cuma Kas. 18, 2011 11:14 pm

sago lperim
pekmezim yok ama alinca mutlaka deniyecem
zuhal
zuhal

Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından peri C.tesi Kas. 19, 2011 4:45 am

Sizlerde sagolun canlar, Zuhalcigim mutlaka dene ylniz dikkat et pekmeze sicak
su koy sogudukca istip oyle yap yoksa simit sert oluyor
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından zuhal C.tesi Kas. 19, 2011 7:58 am

püf noktasi icin sagol perim :muck:
zuhal
zuhal

Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

GEVREK SIMIT Empty Geri: GEVREK SIMIT

Mesaj tarafından beyza C.tesi Kas. 19, 2011 9:21 am

ah canım nasıl cekti şimdi.. :dfsf:
beyza
beyza

Mesaj Sayısı : 1595
Kayıt tarihi : 18/11/10
Nerden : istanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz