Arama
En son konular
GEVREK SIMIT
5 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
GEVREK SIMIT
8 Bardak un
1 Kare Yas maya ( yada 7 g kuru maya)
1/4 Bardak ilik su
2.5 Tatli kasigi Tuz
1000 ml ilik su
Disina surmek icin
1 Cay bardagi Pekmez
1 Su bardagi Sicak su
Bolca Susam
Hamuru mayalandirmak icin once mayamizi 1/4 bardak ilik su ile kabartalim. Un ve tuzu karistirip icine mayali karisimi ve yavasca ilik suyumuzu ekleyelim. Dikkat edin, kulak memesi olmasi gerekiyor. Cok fazla su gelebilir yavasca dokelim..
Hamuru 15 -30 dakika ilik yerde mayalandiralim ( cok fazla mayalanmamasina dikkat edin).
Pekmez ve sicak suyu karistiralim kase icine alalim. Susami duz bir tepsi icine bolca dokelim, hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparip tezgah uzerinde 25-30 cm uzunlugunda cubuk yapip uclarini birlestirelim. Sicak pekmezli suya bulayip ve susamla etrafini kapladikdan sonra 425F-220C isitilmis firinda 15 dakika kadar yada uzerleri ve alti kizarincaya kadar pisirelim.
1 Kare Yas maya ( yada 7 g kuru maya)
1/4 Bardak ilik su
2.5 Tatli kasigi Tuz
1000 ml ilik su
Disina surmek icin
1 Cay bardagi Pekmez
1 Su bardagi Sicak su
Bolca Susam
Hamuru mayalandirmak icin once mayamizi 1/4 bardak ilik su ile kabartalim. Un ve tuzu karistirip icine mayali karisimi ve yavasca ilik suyumuzu ekleyelim. Dikkat edin, kulak memesi olmasi gerekiyor. Cok fazla su gelebilir yavasca dokelim..
Hamuru 15 -30 dakika ilik yerde mayalandiralim ( cok fazla mayalanmamasina dikkat edin).
Pekmez ve sicak suyu karistiralim kase icine alalim. Susami duz bir tepsi icine bolca dokelim, hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparip tezgah uzerinde 25-30 cm uzunlugunda cubuk yapip uclarini birlestirelim. Sicak pekmezli suya bulayip ve susamla etrafini kapladikdan sonra 425F-220C isitilmis firinda 15 dakika kadar yada uzerleri ve alti kizarincaya kadar pisirelim.
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: GEVREK SIMIT
:yemek: ellerine sağlık perim teşekkürler bu biraz daha farklı evet hepsini denemek gerek :sirin:
Geri: GEVREK SIMIT
Teşekkürler canım.
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
Geri: GEVREK SIMIT
sago lperim
pekmezim yok ama alinca mutlaka deniyecem
pekmezim yok ama alinca mutlaka deniyecem
zuhal- Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya
Geri: GEVREK SIMIT
Sizlerde sagolun canlar, Zuhalcigim mutlaka dene ylniz dikkat et pekmeze sicak
su koy sogudukca istip oyle yap yoksa simit sert oluyor
su koy sogudukca istip oyle yap yoksa simit sert oluyor
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: GEVREK SIMIT
püf noktasi icin sagol perim :muck:
zuhal- Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya
Geri: GEVREK SIMIT
ah canım nasıl cekti şimdi.. :dfsf:
beyza- Mesaj Sayısı : 1595
Kayıt tarihi : 18/11/10
Nerden : istanbul
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen