Arama
En son konular
HACAPURİ
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
HACAPURİ
Hacapuri tarifi
için Malzemeler :
1kg un
1 kücük paket yas maya
yarim tatli kasigi karbonat
2 yumurta
1/4 paket tereyag
su
Ic malzemesi icin:
Az tuzlu erimeyen köy peyniri
dis kismina sürmek icin tereyag
Hacapuri
yemeğinin hazırlanışı:
Havuz seklinde acilan unun ortasina maya, yumurta, karbonat tereyagi ve su koyup kulak memesi yumusakligindan daha yumusak bir hamur elde edilir. Yarim saat dinlendirilerek hamurun mayalanmasi saglanir. Kabaran hamurdan bolca unlanmis bir zemine yumruk büyüklügünde alinan parcalar kalinca acilir ve ortasina, catalla ezip elimizle yogurdugumuz peynir koyulur. Sonra hamur elimizle inceltilir. Peynirin hamurun her tarafina yayilmasina dikkat edilir. Artik hazir olan hamurumuz önceden isitilmis sivi yagli tavamizda (veya varsa demir sacta) altli üstlü pisirilir. Pisirilen Hacapurilerin üzerindeki unlar fircayla temizlendikten sonra, her iki tarafina bolca tereyagi sürülür ve servis yapilir. Tereyagi hem daha lezzetli, hemde daha yumusak olmasini saglar. Afiyet olsun...
: fazemir
için Malzemeler :
1kg un
1 kücük paket yas maya
yarim tatli kasigi karbonat
2 yumurta
1/4 paket tereyag
su
Ic malzemesi icin:
Az tuzlu erimeyen köy peyniri
dis kismina sürmek icin tereyag
Hacapuri
yemeğinin hazırlanışı:
Havuz seklinde acilan unun ortasina maya, yumurta, karbonat tereyagi ve su koyup kulak memesi yumusakligindan daha yumusak bir hamur elde edilir. Yarim saat dinlendirilerek hamurun mayalanmasi saglanir. Kabaran hamurdan bolca unlanmis bir zemine yumruk büyüklügünde alinan parcalar kalinca acilir ve ortasina, catalla ezip elimizle yogurdugumuz peynir koyulur. Sonra hamur elimizle inceltilir. Peynirin hamurun her tarafina yayilmasina dikkat edilir. Artik hazir olan hamurumuz önceden isitilmis sivi yagli tavamizda (veya varsa demir sacta) altli üstlü pisirilir. Pisirilen Hacapurilerin üzerindeki unlar fircayla temizlendikten sonra, her iki tarafina bolca tereyagi sürülür ve servis yapilir. Tereyagi hem daha lezzetli, hemde daha yumusak olmasini saglar. Afiyet olsun...
: fazemir
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
Geri: HACAPURİ
Canım afiyet olsun.
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
Geri: HACAPURİ
oh cok severim.olsa da yesek..kilolarda gelse:D
smerhaba- Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10
Geri: HACAPURİ
ilk defa duydum cok ilginc ama kalori bombasi gercekten eminim cokta lezzetlidir, tesekkurler canim :D
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen