Dostluklar Daimdir...


Join the forum, it's quick and easy

Dostluklar Daimdir...
Dostluklar Daimdir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
HACAPURİ EmptyCuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim

» Kremşantili Kek
HACAPURİ EmptyC.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
HACAPURİ EmptyCuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
HACAPURİ EmptyPtsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
HACAPURİ EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
HACAPURİ EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
HACAPURİ EmptyPerş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
HACAPURİ EmptyÇarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
HACAPURİ EmptySalı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

HACAPURİ

4 posters

Aşağa gitmek

HACAPURİ Empty HACAPURİ

Mesaj tarafından aysen Cuma Ocak 07, 2011 11:31 pm

Hacapuri tarifi
için Malzemeler :
1kg un
1 kücük paket yas maya
yarim tatli kasigi karbonat
2 yumurta
1/4 paket tereyag
su
Ic malzemesi icin:
Az tuzlu erimeyen köy peyniri
dis kismina sürmek icin tereyag


Hacapuri
yemeğinin hazırlanışı:
Havuz seklinde acilan unun ortasina maya, yumurta, karbonat tereyagi ve su koyup kulak memesi yumusakligindan daha yumusak bir hamur elde edilir. Yarim saat dinlendirilerek hamurun mayalanmasi saglanir. Kabaran hamurdan bolca unlanmis bir zemine yumruk büyüklügünde alinan parcalar kalinca acilir ve ortasina, catalla ezip elimizle yogurdugumuz peynir koyulur. Sonra hamur elimizle inceltilir. Peynirin hamurun her tarafina yayilmasina dikkat edilir. Artik hazir olan hamurumuz önceden isitilmis sivi yagli tavamizda (veya varsa demir sacta) altli üstlü pisirilir. Pisirilen Hacapurilerin üzerindeki unlar fircayla temizlendikten sonra, her iki tarafina bolca tereyagi sürülür ve servis yapilir. Tereyagi hem daha lezzetli, hemde daha yumusak olmasini saglar. Afiyet olsun...
: fazemir
aysen
aysen

Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HACAPURİ Empty Geri: HACAPURİ

Mesaj tarafından edi C.tesi Ocak 08, 2011 7:34 am

İlk defa duydum çok güzel ellerine sağlık canımm alkıss
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6324
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HACAPURİ Empty Geri: HACAPURİ

Mesaj tarafından aysen Paz Ocak 09, 2011 11:52 pm

Canım afiyet olsun.
aysen
aysen

Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HACAPURİ Empty Geri: HACAPURİ

Mesaj tarafından smerhaba Ptsi Ocak 10, 2011 3:13 am

oh cok severim.olsa da yesek..kilolarda gelse:D

smerhaba

Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HACAPURİ Empty Geri: HACAPURİ

Mesaj tarafından peri Ptsi Ocak 10, 2011 3:49 am

ilk defa duydum cok ilginc ama kalori bombasi gercekten eminim cokta lezzetlidir, tesekkurler canim :D
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz