Arama
En son konular
KREMA DOSYASI
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
KREMA DOSYASI
VANİLYALI PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
KAKAOLU PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BİTTER ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
KAKAOLU PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BİTTER ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Geri: KREMA DOSYASI
ÇOK SAĞOL CANIM.
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
Geri: KREMA DOSYASI
edim bugunlerde tam benim isime yarayan seyleri paylasiyorsun cokkk
tesekkurler canim :okey:
tesekkurler canim :okey:
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen