Arama
En son konular
ARMUT TATLISI
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
ARMUT TATLISI
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler :
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın
Yapılışı :
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
(ALINTI)
Malzemeler :
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın
Yapılışı :
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
(ALINTI)
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
Geri: ARMUT TATLISI
Zahmetli ama super bir tarif tesekkurler canim :lovee:
peri- Admin
- Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri
Geri: ARMUT TATLISI
Beğenmene çok sevindim canım.
aysen- Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim
» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen
» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen
» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi
» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri
» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri
» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen
» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi
» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen