Dostluklar Daimdir...


Join the forum, it's quick and easy

Dostluklar Daimdir...
Dostluklar Daimdir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
Bağdat Sütlacı EmptyCuma Nis. 24, 2020 12:41 pm tarafından Perim

» Kremşantili Kek
Bağdat Sütlacı EmptyC.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
Bağdat Sütlacı EmptyCuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
Bağdat Sütlacı EmptyPtsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Bağdat Sütlacı EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
Bağdat Sütlacı EmptyPaz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Bağdat Sütlacı EmptyPerş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
Bağdat Sütlacı EmptyÇarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Bağdat Sütlacı EmptySalı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

Bağdat Sütlacı

4 posters

Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından edi Çarş. Ara. 15, 2010 10:27 am

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER
4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6308
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Geri: Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından peri Çarş. Ara. 15, 2010 11:08 am

Damla sakizini ve kaymagi blsam hemen yaparim da ahhh bir bulsam ;)
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Geri: Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından edi Çarş. Ara. 15, 2010 9:58 pm

Ah Perim bulsan daha neler yapacaksın bilmem Maşallah bulamadıklarınla böyle olursa :gulll:
edi
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 6308
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 45
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Geri: Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından aysen Çarş. Ara. 15, 2010 10:48 pm

Sağol edim :yemek:
aysen
aysen

Mesaj Sayısı : 5611
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 58
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Geri: Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından zuhal Çarş. Ara. 15, 2010 11:06 pm

ben nedense damla sakizini sevmiyorum
o yüzden hep sade sütlac yaparim
tesekkürler edim alkıss
zuhal
zuhal

Mesaj Sayısı : 3016
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 43
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bağdat Sütlacı Empty Geri: Bağdat Sütlacı

Mesaj tarafından peri Perş. Ara. 16, 2010 2:56 am

edi demiş ki:Ah Perim bulsan daha neler yapacaksın bilmem Maşallah bulamadıklarınla böyle olursa :gulll:
Tesekkurler EdiM :muck:
peri
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 60
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz